SHOWROOM MGF

Item 1
Item 2
Item 3
Item 4
Item 5
Item 6
Item 7
Item 8
Project description
This project starts with the premise of use and function. The building is conceived as a large opaque box with a horizontal tear and an empty square as an eye, which seeks both the external and internal visuals in order to convey the dynamism generated by their own visitors. All this with a strong industrial character. Read moreRead less

The elements used are in charge of streamlining the site. The concrete and steel shafts become mandated to provide an image of clean lines and uncluttered. The building is divided into several zones. The workshop, which prepares the product itself. The store. The offices, with management and the projects department, which serves as a intermediary between the past and the exhibition space. The latter plant is distributed free to promote flexibility and dynamism when possible changes in exposure. On this floor is designed as a gateway a loft along the same distributional assumptions on the ground floor and also gives us an overhead view around the perimeter on the ground floor.

A compendium of sites with which you wanted to reformulate a distinctly industrial area given the design of each of its corners. An opportunity to apply these prefabricated construction systems a new way of introduction.

 

Alaquàs, Valencia l Spain

Architects 

Francesc de Paula Garcia martinez, Ana Gil Collado y Francisco Miravete Martin

Quantity Surveyor

Agustin Sierra Abalos